Odwiedza nas 502 gości oraz 0 użytkowników.

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Top blogi

zBLOGowani.pl

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

 

Durszlak.pl

POLECAMY

Profesjonalne strony internetowe

już od 400,00 zł

_______________________

Art4You Rzeźba w Drewnie

Rzeźby drewniane

_______________________

Dystrybutor maszyn ogrodniczych 

_______________________

Kancelaria radcy prawnego Tczew

_______________________

MATERIAŁY Z SIECI ZA DARMO

 

 

reklama ozonowanie tczew

zestaw creator 5narzedzi dla kobiet Topex 40D103

Pączki serowe

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
Pączki serowe - 4.8 out of 5 based on 10 votes

 

Mięciutkie, puchate w środku, pyszne, najlepsze !

Takie są właśnie te pączki serowe z naszego rodzinnego, nieco zmodyfikowanego przepisu przeze mnie.

Przede wszystkim daję mniej mąki, dzięki czemu pączki nie są tak zbite.

 

Są bardzo proste i szybkie w wykonaniu jak również dość tanie.

Na pewno Wy Kochani, jak i Wasze dzieci pokochacie tę pączuszki, bo są na prawdę bardzo smaczne !

 

 

 

Składniki na ok 35 pączków:

- 400g półtłustego twarogu, może też być od razu 3 - krotnie mielony (z Maluty* )

-6 łyżek cukru

- 4 łyżki kwaśnej śmietany 12%

- 3 całe jajka

- 1 3/4 szklanki mąki pszennej

- 2 płaskie łyżeczki sodyo oczyszczonej

- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego lub 1 opak 16 g cukru wanilinowego

- 1 l oleju

 - cukier puder do oprószenia pączków

 

 

Rozgrzewamy olej w garnku.

 

Twaróg mielimy trzykrotnie chyba, że dostaniemy już gotowy mielony twaróg z Maluty*. Nie kupujcie żadnych twarogów na sernik, to ma być najzwyklejszy na świecie twaróg.

Dodajemy resztę składników, wszystko dokładnie mieszamy i wyrabiamy ręką do połączenia składników.. Ciasto będzie kleiste i dość luźne ale takie ma być.

Nie dosypujemy mąki,  w przeciwnym wypadku pączki będą bardziej ścisłe i twardsze.

 

Do pojemniczka nalewamy sobie wodę. Ręce moczymy w wodzie, odrywamy kawałki ciasta i formujemy kulki o średnicy ok 4 cm.

Wrzucamy na mocno rozgrzany olej, pączki urosną o 1 do 1,5 centymetra. Smażymy je na złoty kolor, obracając.

Usmażone pączki wykładamy na półmisek wyłożony papierem, aby wchłonął nadmiar tłuszczu.

 

Gdy nasze paczuszki trochę przestygną, przekładamy po kilka sztuk do głębszego naczynia,obsypujemy sporą ilością cukru pudru i potrząsamy miską tak, aby pączki były obsypane nim dookoła.

 

 

Cała rodzina zajadała się dzisiaj, także polecam ten przepis :-)

 

 

/*wpis zawiera lokowanie produktu/

  

Bardzo Tłusty Czwartek 2014

Komentarze   

HALINKA
+1 #9 HALINKA 2014-02-25 18:06
Przepis spisałam i już jutro będę wypiekać pączki-
nie wiem czy mi się udadzą, ale mam b chęć zrobić
pozdrawiam serdecznie
Halinka M.
Kuchnia Haim
0 #8 Kuchnia Haim 2014-02-19 21:02
Mileno, pozostaje tylko zrobić te pączki, na pewno będziesz chciała jeszcze :-)
Pozdrawiam !
Milena
+1 #7 Milena 2014-02-19 12:58
Aż ślinka cieknie!
Asia Klein
0 #6 Asia Klein 2014-01-19 22:00
Kathi, dziękuję !
Serdecznie polecam ten przepis :-)
kathi
+1 #5 kathi 2014-01-19 13:12
świetne! koniecznie musze je upiec :]
Asia Klein
0 #4 Asia Klein 2014-01-16 01:13
Cytuję Galantyna.pl:
Piękne, takie okrąglutkie :)

Galantyna, dziękuję serdecznie i pozdrawiam :)
Asia Klein
0 #3 Asia Klein 2014-01-16 01:12
Cytuję Jozefina:
Wygladaja smakowicie. Kiedys takie robilam. Sprobuje Twojego przepisu. Pozdrawiam.



Dziękuję serdecznie, polecam wypróbować ten przepis, bo pączuszki są na prawdę pyszne :)
Pozdrawiam :)
Jozefina
+1 #2 Jozefina 2014-01-15 21:04
Wygladaja smakowicie. Kiedys takie robilam. Sprobuje Twojego przepisu. Pozdrawiam.
Galantyna.pl
+1 #1 Galantyna.pl 2014-01-15 14:59
Piękne, takie okrąglutkie :)

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież

Najnowsze komentarze

  • Bigos staropolski, najlepszy !

    Piotr 30.03.2018 16:05
    W istocie jesteś zdecydowanie nieskromna :) Po długich poszukiwaniach w internecie przepisu na "just ...
     
  • Chłodnik ogórkowy

    Dominika 12.02.2018 13:37
    Ja zawsze stawiam na imprezę jako zagryzkę warzywny mix. Party Mix od Ole to idealna przekąska na ...
     
  • Najlepszy makowiec zawijany mojej Babci !

    lidia 17.12.2017 15:47
    czy makwiec pieczemy w pergaminie
     
  • Aromatyczny rosół z gęsi i indyka

    lidia 17.12.2017 15:37
    uwielbiam rosoly. ten wyglada apetycznie, jednak mysle ze proporcja miesa w stosunku do 2.5l wody sa ...
     
  • Dorsz w occie

    Marzena 06.10.2015 07:56
    a jak przygotować do słoika?

Obserwuj Kuchnię Haim

na

Instagram